top of page

A DUNAKANYAR KÉZILABDA AKADÉMIA (DKA) váci központtal, részben egy zöld mezős beruházás keretei között kezdte el működését 2017-ben. A Magyar Kézilabda Szövetség mandátuma révén, a DKA az észak magyarországi régió kézilabda utánpótlásközpontjaként  kutatja fel és versenyezteti a tehetséges fiatalokat. A legtehetségesebb 14. életévüket betöltők számára komplex, az egész középiskolai  nevelési időszakot felölelő képzést biztosít. Felhasználva és tovább építve a magyar női kézilabda világszinten elismert hagyományait, hírét és márkaértékét, az Akadémia hazai és nemzetközi hivatkozási alappá, tehetségmenedzsment centrummá, így a regionális utánpótlás sportolók  vonzó célpontjává kíván válni.

Az alapítók hitvallása szerint a sport irányított esélyeket adhat a rászorulóknak, lehetőséget arra, hogy a fenti, halmozottan hátrányos régió tehetségei magas színvonalú sport és intellektuális képzésben részesüljenek.


Az Alapítvány tudatosan vállalja fel a mérhető képességeken, tudáson alapuló, így indokoltan pozitív értelmű diszkriminációt. Helyzetet teremt és helyzetbe hoz.

A DKA 2016-ban kezdte el a regionális tehetségek felkutatását. Ma büszkén mondhatjuk, hogy a DKA színeiben, a DKA anyagi és szakmai közreműködése mellett közel 400 általános iskolás kislány vesz részt a korosztályos bajnokságokban. Az edzők és a DKA szakmai stábjának kooperációja biztosítja a fejlődésüket és a későbbi sikeres felvételüket az intézményünkbe.

2019. nyarától már az új, a sportolók és az ott dolgozók igényeit maximálisan figyelembe vevő, 100 fő lakhatását, sportolását biztosító sportszállóban és sportcsarnokban folytatódik a hatékony munka.

A PROJEKTTAGOK

A projekt ötletgazdái, a pénzügyi források megteremtői, operatív irányítói a sportélet és a for profit szektor különböző területein egyaránt kézzelfogható értéket hoztak létre. Arra szerveződtek, hogy a személyes és szakmai tudásuk egységét közösen, a komplementer hatások figyelembevételével tegyék európai értelemben véve sikeres pályára, üzemeltessék és felügyeljék a DKA-t.

KIRSNER ERIKA

elnök

 

 projekt gazdasági vezetője, 138-szoros magyar kézilabda-válogatott, a Ferencváros és a Hypo Niederösterreich balszélsője, a Váci Női Kézilabda Egyesület elnöke,

a DKA Kuratórium elnöke

R.193741.jpg

NAGY ZOLTÁN PÉTER

alelnök

a projekt vezetője, befektetési szakember, multinacionális vezetői háttérrel,

a DKA Kuratórium tagja

BENE SZILVIA

alelnök

 

operatív vezető, humánerőforrás-, képzés-/fejlesztésszakértő évtizedes felsővezetői tapasztalattal,

a DKA Kuratórium tagja

2021. szeptemberében már öt generáció sportolója kezdte meg a bentlakásos életét és sporttevékenységét a DKA Akadémián, sportszakmai tevékenységükre, képzésükre a Németh András által vezetett szakmai stáb ügyel.

NÉMETH ANDRÁS

európai mesteredző, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, az FTC edzője (1992-2007), FTC hétszeres magyar bajnoka, a Hypo Niederösterreich BL döntős sikeredzője

bottom of page